CENTRUL DE INFORMARE TURISTICA IASI

Piata Unirii nr.12
turism.iasi@gmail.com
Telefon: 0232-261.990
La Iasi s-a dat start ...
Primul Muzeu de Istorie Naturala din Principatele Romane (Iasi, 1834)

Prima femeie medic chirurg din Romania

Primul muzeu memorial literar din Romania, Bojdeuca lui Ion Creanga

George Emil Palade, primul roman laureat al Premiului Nobel

Primul laborator de electricitate din Romania


[afla mai multe ...]
De ultima ora ...
Zilele Porților Deschise la UAIC, 23-26.03.2017


Tu ce parere ai ?
Harta orasului Iasi

Homepage Timp liber PROPUNERILE SAPTAMANII

PROPUNERILE SAPTAMANII ::

EVENIMENTE IAŞI

27 martie – 02 aprilie 2017


Luni, 27 martie 2017


TEO Show – stand up comedy, la Teatrul Luceafărul Iaşi

Teatrul Luceafărul va invita la un spectacol de stand-up comedy, cu Teo, luni, 27 martie 2017, de la ora 21.00.

Informatii: 0726 688 658

Bilet: 35/30 lei.  Bilete se gasesc la casieria teatruluil, de luni pana vineri intre 09.00 – 14.00 si duminica intre orele 09.00-12.00. Contact casierie teatru: Cocovic Mihaela- 0748 132 317. Bilete se achizitioneaza si online pe biletmaster.ro.

INFO

Artitude Iasi

www.facebook.com/Artitude-Iasi


”Playing Shakespeare”, la Teatrul Luceafărul

Teatrul pentru copii si tineret ”Luceafarul” Iasi va invita la  piesa ”Playing Shakespeare”. 

· luni, 27 martie 2017, ora 17:00, sala mare

Pret bilet: 6 lei. Biletele se pot achiziționa de la casieria teatrului (marți, miercuri, joi, vineri, între orele 10-14; duminică, orele 9,30-13) sau online (www.bilet.ro). Spectacolul se adresează spectatorilor cu vîrsta între 5 și 90 de ani.

Cum puteţi face o rezervare: Puteţi cumpăra un bilet la teatru înainte de spectacol de la casa de bilete, la sediu. Pentru grupuri se pot face rezervări prin telefon la departamentul special (interior 15). Copiii din orfelinate beneficiază de gratuitate, dar trebuie să facă o rezervare în avans.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5

0232-212662

teatrul_luceafarul@yahoo.com

www.luceafarul-theatre.ro‎

www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi


An 2016 – expoziţie de fotografie

Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi, Clubul Fotografilor Iaşi si Galeria de Artă “Labirint” va invita la expoziţia de fotografie AN 2016

Expun: Bianca Adiaconiței, Florin Aioanei, Mihaela Ajităriți, Ioan Apetrei, Nicu Apostu, Marius Balan, Claudiu Bîrliba, Bogdan Burlacu, Mihaela Burlacu, Dorian Butnaru, Ghenadie Cebanu, Bogdan Cernea, Constantin Ciobanu, Constantin Ciofu, Vlad Colotilă, Mihaela Constantinescu, Mirela Grosu, Romică Horhotă, Vasile Iacob, Khaled Matar, Larisa Maxim, Doru Nastas, Gheorghiță Nemțanu, Anamaria Oanea, Daniel Olariu, Alexandru Pohață, Codrin Popescu, Adrian Purice, Ioan Răducea, Ionuț Rebegea, Petronela Șerbănescu, Cristi Țibu, Adriana Tofănescu, Sorin Untu, Vasile Ursache, Cristian Vidrașcu, Oana Zobu.

Expozitia poate fi vizitata pana pe 31 martie 2017.

INFO

Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi

Bd. Carol 1, Parcul Copou, Iasi

clubulfotografiloriasi.ro

www.facebook.com/clubulfotografiloriasi

 

Gala Maeştrilor… de azi şi de mâine…

Asociația iArt (International Artists) vă invită să participați la expozitia de arte vizuale “Gala Maeștrilor…de azi și de mâine…”, care va fi deschisa pana pe 31 martie 2017, la Biblioteca Centrala Universitara.

INFO

Galeriile iArt

Biblioteca Centrala Universitara Iasi

www.bcu-iasi.ro

 

”Într-un cer violet” – instalaţie multimedia la Meru Iasi

Meru Iasi va invita la expozitia ”Intr-un cer violet”, semnata de Florin Dan Prodan.

„Într-un Cer Violet” reprezintă produsul artistic al unei calatorii solitare din anul 2015 în două regiuni izolate din Himalaya nepaleză, Manang și Mustang, locuite de populații tibetane. Este un experiment între text - versuri și imagine - fotografii realizate de autor.

Expozitia poate fi vizitata pana pe data de 10 aprilie 2017.

INFO

Meru Iasi

Bd. Carol I,nr. 3, Casa cu pasaj, Et. 1

E-mail: meru.contact@gmail.com

www.facebook.com/MeruIasi


Marti, 28 martie 2017


Spectacolul „Peștișorul de aur”, la Teatrul Luceafărul

Teatrul pentru Copii si Tineret Luceafărul vă invită  la spectacolul “Pestisorul de aur”,  după A.S. Puskin.

 • marti, 28 martie 2017, ora 09:45 si ora 11:00, sala mică

Pret bilet: 6 lei. Biletele se pot achiziționa de la casieria teatrului (marți, miercuri, joi, vineri, între orele 10-14; duminică, orele 9,30-13) sau online (www.bilet.ro).

Cum puteţi face o rezervare: Puteţi cumpăra un bilet la teatru înainte de spectacol de la casa de bilete, la sediu. Pentru grupuri se pot face rezervări prin telefon la departamentul special (interior 15). Copiii din orfelinate beneficiază de gratuitate, dar trebuie să facă o rezervare în avans.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

 0232-212662

 teatrul_luceafarul@yahoo.com

 www.luceafarul-theatre.ro‎

 www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi


„Metamorfoza”, la Teatrul Naţional din Iaşi

Teatrul National Iasi va invita la spectacolul de teatru ”Metamorfoza”, după Franz Kafka, in regia lui Ion Sapdaru. Acest spectacol este dedicat memoriei lui Toma Moraru.

 • marti, 28 martie 2017, ora 19:30, sala Uzina cu Teatru

Pret bilet: 22 lei (reduceri elevi, studenti, pensionari). Biletele se pot achiziţiona on-line de pe site-ul www.eventim.ro, secţiunea Locaţii-Iaşi şi direct, din reţeaua magazinelor partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas si Cărturesti. Biletele se pot rezerva şi cumpăra şi de la Agenţia Teatrală situată pe Bd. Ştefan cel Mare nr. 8A.

Agentia teatrala: Telefon: 0232-255999. Program: 10.00 – 17.00, de luni pina simbata (duminica inchis)

Atentie! Accesul in sala dupa inceperea spectacolului este interzis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situatiile neplacute, spectatorii sunt rugati sa fie prezenti la sala de spectacole cu cel tirziu 10 minute inainte de ora inceperii.

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” IASI

Str. Agatha Bârsescu, nr. 18

0232 267824

tniasi@yahoo.com

 www.teatrulnationaliasi.ro

 www.facebook.com/TNIASI

 

Teatru la Muzeu: ”Frământări interioare”

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași vă invită marți, 28 martie 2017, ora 10.00, la Muzeul „Poni – Cernătescu” din cadrul Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, la spectacolul „Frământări interioare”.

INFO

Muzeul ”Poni Cernatescu”

Str. Mihail Kogalniceanu nr. 7 B

0232/267.759

Program de vizitare: 10:00 – 17:00; luni: închis

www.ponicernatescu.ro


”Vizitează Iaşul” – concurs lunar adresat elevilor

Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi  a lansat pe pagina de Facebook Centrul de Promovare Turistică Iași (@centrul.turisticaiasi) un nou concurs de promovare a Iașului, intitulat ”Vizitează Iașul”, concurs adresat în special elevilor.

Concursul se desfășoară astfel: În fiecare lună se va propune un obiectiv turistic din Iași.Pe adresa de mail office@iasi-info.ro  se vor trimite materiale despre acel obiectiv turistic, care constau din o scurtă descriere, impresii ale vizitatorului, ce l-a impresionat cel mai mult, ce noutăți a aflat , imagini cu/din obiectivul turistic al lunii respective  și obligatoriu un selfie din interiorul obiectivului turistic propus , ca dovadă a vizitei. In mail vor fi trimise si datele de contact (nume, prenume, vârsta, școala unde învață, numărul de telefon).

Concursul se va finaliza cu un premiu lunar de 100 lei, acordat celui care va trimite cele mai reușite impresii și fotografii și va fi acordat în luna următoare (ex.-premiul lunii martie 2017 va fi acordat în luna aprilie 2017). Câștigătorul concursului va fi anunțat lunar pe pagina de facebook Centrul de Promovare Turistică Iași. Organizatorii isi doresc ca elevii din Iași să se comporte ca și când ar fi turiști în Iași, să-și dorească să cunoască cu adevărat orașul, să-i descopere frumusețile și valorile.

În luna ianuarie 2018 va fi stabilit ”Vizitatorul anului 2017 în Iași” dintre câștigătorii din lunile martie – decembrie 2017 (pentru că prima lună de desfășurare a concursului a fost martie 2017) și ca urmare obiectivul turistic propus de ”Vizitatorul anului 2017 în Iași” va deveni ”Obiectivul Turistic al anului 2017 în IAȘI”.

Obiectivul turistic al lunii martie 2017 este TURNUL GOLIA. Obiectivul turistic al lunii aprilie 2017 este VILA SONET( Muzeul Mihai Codreanu).

INFO

Asociația “Centrul de Promovare Turistică” Iași

centrul.promovare.turistica.iasi@gmail.com

0332/408.549

 www.iasi-info.ro

www.facebook.com/centrul.turisticaiasi


Expoziție „Cantacuzino” la Palatul Culturii

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Naţional Muzeal „Moldova” Iaşi vă invită să vizitaţi, la Palatul Culturii, expoziţia „George Matei Cantacuzino și Ilinca Cantacuzino” – o întâlnire peste timp a două generaţii, „în punctul fix al lumii rotitoare” (apud T.S. Elliot, „Patru cvartete”, în orig. “In the still point of the turning world”).

Expoziţia „George Matei Cantacuzino şi Ilinca Cantacuzino” va putea fi vizitată până pe 2 aprilie 2017, în spaţiul Muzeului de Artă, de la etajul I al Palatului Culturii.

INFO

Palatul Culturii

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/complexul.moldova


Camera Colecționarului – Expoziţia “Valori ale artei românești în colecţii particulare”

Artmark şi Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul de Istorie a Moldovei va invita la expoziţia „Valori ale artei românești în colecții particulare”, care poate fi vizitata pana pe 23 aprilie 2017.

Aproximativ 50 de opere de artă semnate de Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Ștefan Dimitrescu, Camil Ressu, Gheorghe Petraşcu, Octav Băncilă, Dumitru Ghiaţă, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Alexandru Ciucurencu, Aurel Băeşu, Corneliu Baba, din șase colecții particulare, unele neexpuse niciodată publicului până astăzi, se vor regăsi pe simeza Muzeului de Istorie a Moldovei timp de două luni. Lucrările evidenţiază cu precădere geniul artistic românesc, între tradiţionalism şi inovaţie, tematica expoziţiei îmbrăţişând unele dintre cele mai frumoase teme din arta plastică: portretul, peisajul, natura statică etc.

INFO

Palatul Culturii

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/complexul.moldova


Expoziție de ştiinţă interactivă pentru copiii între 6 și 14 ani, la Palatul Culturii

Eventera organizează expoziția de știință interactivă „Laborator”, în Sala de Pedagogie Muzeală din Palatul Culturii Iași, pana pe 30 aprilie. Expoziția este adresată copiilor cu vârste între 6 și 14 ani și își propune să le ofere acestora o alternativă educațională nonformală care să îi atragă către știință și care să le stimuleze curiozitatea.

Expoziția este împărțită în trei zone, biologie, chimie și fizică. Pe parcursul tururilor ghidate, în fiecare dintre aceste zone, copiii descoperă legi, fenomene, principii și curiozități care să le stimuleze pofta de cunoaștere și interesul față de știință.

Un  tur ghidat durează aproximativ 50 de minute, acestea se desfășoară din oră în oră în intervalul 10:00-17:00, de marți până duminică, în Sala de Pedagogie Muzeală din cadrul Palatului Culturii Iași.

Prețul unui bilet este 15 lei de persoană. Pentru rezervări puteți suna la 0766 704 668 sau trimite e-mail la rezervări@eventera.ro, iar pentru mai multe informații despre desfășurarea expoziției puteți accesa site-ul www.eventera.ro sau pagina de facebook www.facebook.com/Laborator.ro.

INFO

Palatul Culturii

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/complexul.moldova

 

„Ocolul lumii în 80 de minute. După Jules Verne”, la Galeriile Fundaţiei Regale – Cupolă

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” vă așteaptă sa vizitati expoziția „Ocolul lumii în 80 de minute. După Jules Verne”, realizată de istoricul de artă Adina Nanu. 

Expoziția poate fi vizitată gratuit până pe 30 aprilie 2017, în Galeriile Fundației Regale – Cupolă.

INFO

Biblioteca Centrala Universitara Iasi

Strada Păcurari 4 

+40 232 264245

+40 232 261796

bcuis@bcu-iasi.ro

www.bcu-iasi.ro

 

Proiectul MICROWORLD la Muzeul „Poni-Cernătescu”: expoziţie, ateliere interactive, concurs

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iași – Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” lansează proiectul cultural – educaţional MICROWORLD, care se va desfăşura pana pe 21 mai 2017, la Muzeul „Poni-Cernătescu”, situat în Strada „Mihail Kogălniceanu” nr.7B, Iaşi.

Elevii de la şcolile partenere vor participa la realizarea unor ateliere experimentale de microbiologie, a unei expoziţii temporare cu aparatură și instrumente optice şi a unui concurs de cunoştinţe generale având ca tematică instrumente și aparate optice.

INFO

Muzeul ”Poni Cernatescu”

Str. Mihail Kogalniceanu nr. 7 B, Iasi

0232/267.759

Program de vizitare: 10:00 – 17:00; luni: închis

www.ponicernatescu.ro

 

Expoziția internaţională „Instrumente medievale de tortură” la Palatul Culturii din Iaşi

Pana pe 20 ianuarie 2018, Complexul Muzeal Național ”Moldova” Iași organizează, la inițiativa Ambasadei Poloniei la București, în colaborare cu societatea ARANEUS din Polonia, expoziția „Instrumente medievale de tortură”.

Dispuse în trei săli cu o suprafață totală de circa 140 mp, cele aproximativ 50 de instrumente de tortură prezentate ilustrează gustul pentru atroce și fascinația morbidă pentru suferință a omului în Evul Mediu, încurajând publicul să abordeze dintr-o perspectivă critică natura umană și evoluția formelor de manifestare ale acesteia.

Costul biletului este de 16 lei – preț întreg, 8 lei – preț redus, aplicabil pentru pensionari, elevi, studenți, alte categorii care beneficiază de măsuri de protecție socială.

INFO

Palatul Culturii

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/complexul.moldova


Miercuri, 29 martie 2017


Spectacolul „Albinuţa”, la Teatrul Luceafărul

Teatrul pentru Copii si Tineret Luceafărul  Iasi vă invită la spectacolul ”Albinuţa”, după Grigore Vieru.

 • miercuri, 29 martie 2017, ora 10:00, sala mică

Pret bilet: 6 lei. Biletele se pot achiziționa de la casieria teatrului (marți, miercuri, joi, vineri, între orele 10-14; duminică, orele 9,30-13) sau online (www.bilet.ro).

Cum puteţi face o rezervare: Puteţi cumpăra un bilet la teatru înainte de spectacol de la casa de bilete, la sediu. Pentru grupuri se pot face rezervări prin telefon la departamentul special (interior 15). Copiii din orfelinate beneficiază de gratuitate, dar trebuie să facă o rezervare în avans.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

0232-212662

teatrul_luceafarul@yahoo.com

www.luceafarul-theatre.ro‎

www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi


”Diferiti dar împreună” – spectacol caritabil la Ateneu

Ateneul din Iași vă propune, astazi,  două spectacole de susținere care fac parte din Campania de strângere de fonduri „Diferiți dar împreună” -  în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”.

Primul spectacol ” RAZĂ DE SOARE” va începe la ora 09:00 și este susținut de grupuri de copii din cele 6 școli speciale din județul Iași.

Al doilea spectacol ” ZÂMBET DE COPIL” va începe la ora 11:30 și este susținut de grupuri de copii din învățământul preșcolar și primar de masă.

Intrarea se va face pe bază de donație către ANEPEDA Iași, toate fondurile fiind destinate organizării și desfășurării Festivalului Național de teatru de păpuși și pantomima ” PRICHINDEII VESELI” , destinat copiilor cu deficiențe de auz, ediția a IXa.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14

0232 261 846

office@ateneuiasi.ro

www.ateneuiasi.ro

www.facebook.com/AteneulDinIasi

 

Seara de film german: The Cut (Germania, 2014)

Centrul Cultural German Iaşi vă invită la Seara de Film German, miercuri, 29 martie 2017, începând cu ora 18.00, în sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul german The Cut  în regia lui Fatih Akin, din anul 2014.

Filmul va fi subtitrat în limba engleză. Intrarea este liberă.

INFO

Centrul Cultural German

Str. Lascar Catargi nr. 38

0040-232-214051

info@kulturzentrum-iasi.ro

www.kulturzentrum-iasi.ro

www.facebook.com/DeutschesKulturzentrumIasi


Joi, 30 martie 2017


Spectacolul „Albinuţa”, la Teatrul Luceafărul

Teatrul pentru Copii si Tineret Luceafărul  Iasi vă invită la spectacolul ”Albinuţa”, după Grigore Vieru.

 • miercuri, 30 martie 2017, ora 10:00, sala mică

Pret bilet: 6 lei. Biletele se pot achiziționa de la casieria teatrului (marți, miercuri, joi, vineri, între orele 10-14; duminică, orele 9,30-13) sau online (www.bilet.ro).

Cum puteţi face o rezervare: Puteţi cumpăra un bilet la teatru înainte de spectacol de la casa de bilete, la sediu. Pentru grupuri se pot face rezervări prin telefon la departamentul special (interior 15). Copiii din orfelinate beneficiază de gratuitate, dar trebuie să facă o rezervare în avans.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

0232-212662

teatrul_luceafarul@yahoo.com

www.luceafarul-theatre.ro‎

www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi


Spectacolul „Damen Tango” la Teatrul Naţional Iaşi

Teatrul National “Vasile Alecsandri” Iasi prezinta pe Mihaela Arsenescu Werner in spectacolul ”DAMEN TANGO”, de Valentina Aslanova, la Sala Studio Teofil Vâlcu.

 • Joi, 30 martie 2017, ora 18:00, sala ”Teofil Valcu”

Pret bilet: 22 lei (reduceri elevi, studenti, pensionari). Biletele se pot achiziţiona on-line de pe site-ul www.eventim.ro, secţiunea Locaţii-Iaşi şi direct, din reţeaua magazinelor partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas si Cărturesti. Biletele se pot rezerva şi cumpăra şi de la Agenţia Teatrală situată pe Bd. Ştefan cel Mare nr.8A.

Agentia teatrala: Telefon: 0232-255999. Program: 10.00 – 17.00, de luni pina simbata (duminica inchis).

Atentie! Accesul in sala dupa inceperea spectacolului este interzis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situatiile neplacute, spectatorii sunt rugati sa fie prezenti la sala de spectacole cu cel tarziu 10 minute inainte de ora inceperii.

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” IASI

Str. Agatha Bârsescu, nr. 18

0232 267824

tniasi@yahoo.com

 www.teatrulnationaliasi.ro

www.facebook.com/TNIASI

 

„Rigoletto”, operă în trei acte de Giuseppe Verdi

Opera Naţională Română Iaşi vă invită la premiera operei ”Rigoletto”, de Giuseppe Verdi – montata la Iasi in regia lui Marco Spada (Italia). Opera in trei acte (1851); Libret de Francesco Maria Piave dupa „Regele petrece” („Le roi s’amuse”) de Victor Hugo; Durata: 2 ore si 10 minute, 2 pauze.

 • Joi, 30 martie 2017, ora 18.30 – Sala Mare a Teatrului Naţional Iaşi – PREMIERA I
 • Vineri, 31 martie 2017, ora 18:30Sala Mare a Teatrului Naţional Iaşi – PREMIERA II

Biletele se pot achiziționa atât de la Agenția Operei (tel. 0332.888.448 – foaier / program: luni – vineri intre 10.00-17.00, sâmbătă 10.00–13.00  ), cât și online pe site-ul O.N.R.I. (www.operaiasi.ro/evenimente).

Nota: Pentru a putea achizitiona bilete online, urmați pașii:

 • accesati “EVENIMENTE” din partea superioara a paginii www.operaiasi.ro
 • creati un cont valid
 • achizitionati biletul

Este strict interzis accesul in sala copiilor sub 7 ani.

INFO

Opera Nationala Romana Iasi

Strada Agatha Barsescu nr. 18

+40-(0)232 211 144

operaiasi.ro

www.facebook.com/Opera-Nationala-Romana-Iasi

www.youtube.com/OperaIasi

 

Proiecție de film la Ateneul din Iasi: ”BD la munte si la mare”

Comedia „B.D. la munte și la mare” în regia lui Mircea Drăgan, va fi proiectat joi, 30 martie 2017, de la ora 19.00, în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul de 10 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14

0232 261 846

office@ateneuiasi.ro

www.ateneuiasi.ro

www.facebook.com/AteneulDinIasi


ASFI readuce anii ’60 în Sala Paşilor Pierduţi

Joi, 30 martie 2017, de la ora 20:00, Asociația Studenților Francofoni din Iași aduce cea de a XIV-a ediție a Balului Mascat în Sala Pașilor Pierduți a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

De la muzică, dans, teatru, la costumele în alb și negru, cu accente de roșu, până la momente cu povești însuflețite, fotografii în ramă, șah, dar și alte activități de societate vor crea o seară francofonă de neuitat, o alternativă artistică a rutinei cotidiene.

Intrarea este liberă, iar măștile și accesoriile le găsiți la organizatori!

INFO

Asociația Studenților Francofoni din Iași

www.facebook.com/BalMascat


Vineri, 31 martie 2017


Spectacolul „Peştișorul de aur” la Teatrul Luceafărul

Teatrul pentru Copii si Tineret Luceafarul va invita  la spectacolul “Pestisorul de aur”,  după A.S. Puskin.

 • vineri, 31 martie 2017, ora 10:00, sala mică

Pret bilet: 6 lei. Biletele se pot achiziționa de la casieria teatrului (marți, miercuri, joi, vineri, între orele 10-14; duminică, orele 9,30-13) sau online (www.bilet.ro).

Cum puteţi face o rezervare: Puteţi cumpăra un bilet la teatru înainte de spectacol de la casa de bilete, la sediu. Pentru grupuri se pot face rezervări prin telefon la departamentul special (interior 15). Copiii din orfelinate beneficiază de gratuitate, dar trebuie să facă o rezervare în avans.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

 0232-212662

 teatrul_luceafarul@yahoo.com

 www.luceafarul-theatre.ro‎

 www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi


Năzdrăvanul din stele – Premieră

Teatrul pentru Copii si Tineret Luceafarul vă invită  la premiera spectacolului “Năzdrăvanul din stele”, după Alina Nelega, în regia lui Gabi Cadariu.

 • vineri, 31 martie 2017, ora 18:30, sala mare

Pret bilet: 12 lei. Biletele se pot achiziționa de la casieria teatrului (marți, miercuri, joi, vineri, între orele 10-14; duminică, orele 9,30-13) sau online (www.bilet.ro).

Cum puteţi face o rezervare: Puteţi cumpăra un bilet la teatru înainte de spectacol de la casa de bilete, la sediu. Pentru grupuri se pot face rezervări prin telefon la departamentul special (interior 15). Copiii din orfelinate beneficiază de gratuitate, dar trebuie să facă o rezervare în avans.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

 0232-212662

 teatrul_luceafarul@yahoo.com

 www.luceafarul-theatre.ro‎

 www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi


”Cântăreaţa cheală”, de Eugčne Ionesco

Teatrul National ”Vasile Alecsandri” vă invită la spectacolul ”Cântăreaţa cheală”, de Eugčne Ionesco.

 • vineri, 31 martie 2017, ora 19:00, Sala Teatruł

Pret bilet: 32 lei (reduceri elevi, studenti, pensionari). Biletele se pot achiziţiona on-line de pe site-ul www.eventim.ro, secţiunea Locaţii-Iaşi şi direct, din reţeaua magazinelor partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas si Cărturesti. Biletele se pot rezerva şi cumpăra şi de la Agenţia Teatrală situată pe Bd. Ştefan cel Mare nr.8A.

Agentia teatrala: Telefon: 0232-255999. Program: 10.00 – 17.00, de luni pina simbata (duminica inchis).

Atentie! Accesul in sala dupa inceperea spectacolului este interzis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situatiile neplacute, spectatorii sunt rugati sa fie prezenti la sala de spectacole cu cel tirziu 10 minute inainte de ora inceperii.

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI”

Str.Agatha Bârsescu, nr. 18

0232 267824

tniasi@yahoo.com

www.teatrulnationaliasi.ro

www.facebook.com/TNIASI


Spectacolul „Dreaming Romania” la Teatru Fix

Teatru Fix te invită la “Dreaming Romania”, spectacolul câștigător al premiului pentru “cel mai bun spectacol” la Festivalul Național de Teatru Independent – București, 2013.

· Vineri, 31 martie 2017, ora 19:00

Pret bilet: 20 lei. Locuri limitate! Rezervări: www.teatrufix.ro/rezerva sau 0724 92 12 12 (între 17:00 și 21:00)

*Spectacol nerecomandat sub 18 ani.

INFO

Teatru FIX

Str. Cuza Voda 10

www.teatrufix.ro

www.facebook.com/TeatruFix


„Rigoletto”, operă în trei acte de Giuseppe Verdi

Opera Naţională Română Iaşi va invita la premiera operei ”Rigoletto”, de Giuseppe Verdi – montata la Iasi in regia lui Marco Spada (Italia). Opera in trei acte (1851); Libret de Francesco Maria Piave dupa „Regele petrece” („Le roi s’amuse”) de Victor Hugo; Durata: 2 ore si 10 minute, 2 pauze.

 • Vineri, 31 martie 2017, ora 18:30Sala Mare a Teatrului Național Iași – PREMIERA II

Biletele se pot achiziționa atât de la Agenția Operei (tel. 0332.888.448 – foaier / program: luni – vineri intre 10.00-17.00, sâmbătă 10.00–13.00  ), cât și online pe site-ul O.N.R.I. (www.operaiasi.ro/evenimente).

Nota: Pentru a putea achizitiona bilete online, urmați pașii:

 • accesati “EVENIMENTE” din partea superioara a paginii www.operaiasi.ro
 • creati un cont valid
 • achizitionati biletul

Este strict interzis accesul in sala copiilor sub 7 ani.

INFO

Opera Nationala Romana Iasi

Strada Agatha Barsescu nr. 18

+40-(0)232 211 144

operaiasi.ro

www.facebook.com/Opera-Nationala-Romana-Iasi

www.youtube.com/OperaIasi

 

Performanţe interpretative – concert simfonic

Filarmonica de Stat Moldova Iasi vă invită la concertul simfonic “Performante interpretative” ce va avea loc vineri, 31 martie 2017, de la ora 19:00, la Casa de Cultura a Studentilor Iasi.

PROGRAM

 • L. van Beethoven –  Uvertura Egmont;
 • S. Rahmaninov – Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră în re minor, op. 30;
 • P. I. Ceaikovski – Simfonia nr. 6 în si minor, op. 74, Patetica.

Biletele sunt puse în vânzare la Casa de bilete a Filarmonicii, str. Cuza Vodă, nr. 29, tel. 0332-882.025. Programul casei de bilete: Luni–Joi: 10:00-18:00, la sediu. Vineri sau în altă zi de concert: 11:00-17:00, la sediu; 17:00-19:00, la sala de concerte. Sunt valabile abonamentele cu nr. 23.

Puteți rezerva bilete la concertele și recitalurile organizate de Filarmonica Moldova Iași telefonic, la numărul 0332-882.025, de luni până joi, între orele 10:00-18:00. Dacă biletele rezervate nu se achită cel târziu cu 24 de ore înaintea spectacolelor, rezervările se anulează.

INFO

Filarmonica de Stat „Moldova”

Str. Cuza Voda 29

 (004) 0232-212509; 0232-314601

secretary@filarmonicais.ro

filarmonicais.ro

www.facebook.com/FilarmonicaMoldovaIasi


 Sâmbătă, 01 aprilie 2017


Teatru pentru copii: ”Baiatul care a stigat lupul”, la Ateneul din Iasi

Trupa Marionnette Show vă invită sâmbătă, 1 aprilie, ora 11.00, la spectacolul „Băiatul care a strigat lupul”, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 8 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14

0232 261 846

office@ateneuiasi.ro

www.ateneuiasi.ro

www.facebook.com/AteneulDinIasi


”Goldberg Show – Facerea lumii şi alte întâmplări”

Teatrul National ”V. Alecsandri” din Iasi va invita la spectacolul ”Goldberg Show – Facerea lumii şi alte întâmplări” , adaptare de Anca Măniuţiu după ”Variaţiunile Goldberg” de George Tabori.

 • sambata, 1 aprilie 2017, ora 19:00, sala mare
 • duminica, 2 aprilie 2017, ora 19:00, sala mare

Pret bilet: R 1 şi R 2 – 20 lei ; R 3 – R 13 – 32 lei ; R 14 – R 18 – 22 lei ; Loje – 40 lei ; Balcon-16 lei. Biletele se pot achiziţiona on-line de pe site-ul www.eventim.ro, secţiunea Locaţii-Iaşi şi direct, din reţeaua magazinelor partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas si Cărturesti. Biletele se pot rezerva şi cumpăra şi de la Agenţia Teatrală situată pe Bd. Ştefan cel Mare nr.8A.

Agentia teatrala: Telefon: 0232-255999. Program: 10.00 – 17.00, de luni pina simbata (duminica inchis).

Atentie! Accesul in sala dupa inceperea spectacolului este interzis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situatiile neplacute, spectatorii sunt rugati sa fie prezenti la sala de spectacole cu cel tarziu 10 minute inainte de ora inceperii.

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI”
Str. Agatha Bârsescu, nr. 18

0232 267824

tniasi@yahoo.com

 www.teatrulnationaliasi.ro

 www.facebook.com/TNIASI

 

Ateneul din Iasi vă invită la ”Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian

Ateneul din Iasi invită publicul la  spectacolul de teatru „Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian, regia și versiunea scenică Andrei Ciobanu.

 • sâmbătă, 1 aprlie 2017, ora 19:00 – sala mare

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri: 15 lei/ 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14

0232 261 846

office@ateneuiasi.ro

www.ateneuiasi.ro

www.facebook.com/AteneulDinIasi


Concert-lecţie la Palat: Să descoperim opera şi lied-ul

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași organizează sâmbătă, 1 aprilie 2017, ora 11.00, în Sala „Henri Coandă”, un nou Concert-lecție la Palat: „Să descoperim genurile muzicale: opera și lied-ul”.

Invitata acestei ediții este soprana Cristina Simionescu, conf.univ.dr. la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași.

La pian, lect.univ.dr. Brândușa Tudor; prezintă prof.Carmen Zaharia Danicov, de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași.

Biletele costă 10 lei și pot fi achiziționate de la Palatul Culturii, de marți până duminică, în intervalul orar 10.00 – 16.00.

INFO

Palatul Culturii

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/complexul.moldova

 

Bogdan Chirosca şi Concert Band, la Gramps Hamak

Gramps Hamak vă aşteaptă în această seară, de la ora 20:00, să-i ascultaţi pe Bogdan Chiroșcă și Concert Band.

Rezervări: +40 (755) 229 986

INFO

Gramps Hamak

Strada Izvoarelor nr. 8, Bârnova

www.hamak.ro

www.gramps.ro

www.facebook.com/GrampsHamak


Duminică, 02 aprilie 2017


Intrarea la muzeele literare ieşene este gratuită în prima duminică a fiecărei luni

Începând din februarie 2014, vizitarea muzeelor din componenţa Muzeului Literaturii Române Iaşi este gratuită în prima duminică a fiecărei luni.

Conducerea instituţiei a adoptat această măsură în vederea facilitării accesului vizitatorilor din toate categoriile sociale la muzeele literare ieşene, contribuind astfel la egalizarea şanselor în materie de consum cultural.

Muzeul Literaturii Române Iaşi are în componenţă muzee, puncte muzeale şi colecţii: Muzeul „Ion Creangă”, Muzeul „Vasile Pogor”, Muzeul „Mihail Sadoveanu”, Muzeul „Mihai Eminescu” şi colecţia „Istoria teatrului românesc”, Muzeul „Sf. Ierarh Dosoftei”, Muzeul „G. Topârceanu”, Muzeul „Otilia Cazimir”, Muzeul „Mihai Codreanu”, „ Muzeul „Vasile Alecsandri” (Mirceşti), Muzeul „Constantin Negruzzi” (Hermeziu), Punctul muzeal „Cezar Petrescu” (Cotnari), Punctul muzeal „Dimitrie Anghel” (Miroslava) şi Muzeul „Nicolae Gane”, care este momentan închis.

INFO

Muzeul Literaturii Române Iaşi

Str. Pogor 4, Iasi

www.muzeulliteraturiiiasi.ro

www.facebook.com/muzeulliteraturiiromane.iasi

 

Păcală şi Tândală, la Ateneul din Iaşi

Actorii din echipa Funny Art vor juca pe scena Sălii Mari de Spectacole a Ateneului din Iași, spectacolul pentru copii „Păcală și Tândală”, duminică, 2 aprilie 2017, ora 11.00.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 8 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14

0232 261 846

office@ateneuiasi.ro

www.ateneuiasi.ro

www.facebook.com/AteneulDinIasi


“Romeo și Julieta… making of”, la Ateneul din Iasi

Ateneul din Iași vă invită duminică, 2 aprilie, la ora 19.00, să urmăriți spectacolul de teatru “Romeo și Julieta… making of”, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”.

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri: 15 lei/ 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14

0232 261 846

office@ateneuiasi.ro

www.ateneuiasi.ro

www.facebook.com/AteneulDinIasi


”Goldberg Show – Facerea lumii şi alte întâmplări”

Teatrul Naţional ”Vasile Alecsandri” din Iaşi vă invită la spectacolul ”Goldberg Show – Facerea lumii şi alte întâmplări” , adaptare de Anca Măniuţiu după ”Variaţiunile Goldberg” de George Tabori.

 • duminică, 2 aprilie 2017, ora 19:00, sala mare

Preţ bilet: R 1 şi R 2 – 20 lei ; R 3 – R 13 – 32 lei ; R 14 – R 18 – 22 lei ; Loje – 40 lei ; Balcon-16 lei. Biletele se pot achiziţiona on-line de pe site-ul www.eventim.ro, secţiunea Locaţii-Iaşi şi direct, din reţeaua magazinelor partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas si Cărturesti. Biletele se pot rezerva şi cumpăra şi de la Agenţia Teatrală situată pe Bd. Ştefan cel Mare nr.8A.

Agenţia teatrală: Telefon: 0232-255999. Program: 10.00 – 17.00, de luni până sâmbătă (duminică închis).

Atentie! Accesul in sala dupa inceperea spectacolului este interzis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situatiile neplacute, spectatorii sunt rugati sa fie prezenti la sala de spectacole cu cel tarziu 10 minute inainte de ora inceperii.

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI”
Str. Agatha Bârsescu, nr. 18

0232 267824

tniasi@yahoo.com

 www.teatrulnationaliasi.ro

 www.facebook.com/TNIASI

 

Comunitatea elenă din Iași vă invită să sărbătoriţi Ziua Naţională a Greciei

Comunitatea  elenă din Iași va serba duminică, 2 aprilie, de la ora 13.00, în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, ziua Greciei, într-un spectacol de dans și muzică. Pe scena vor evolua invitații: ansamblul „Orpheas” și ansamblul „Armonia”, ambele ale comunității elene din Iași, dar și invitații speciali,  ansamblul „Olympos” al comunității elene din Galați.

Intrarea va fi gratuită.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14

0232 261 846

office@ateneuiasi.ro

www.ateneuiasi.ro

www.facebook.com/AteneulDinIasi


Spectacol caritabil în cadrul campaniei ”Arată că îţi pasă”

Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (A.N.C.A.A.R.) – filiala Iași organizează duminică, 2 aprilie 2017, ora 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași, concertul caritabil “Armonii albastre”.

Concertul va fi susținut de Mălina Ciobanu – vioară, alături de Ciprian Ciotloș – pian și prezentat de jurnalista TVR, Carmen Târnoveanu.

Invitatul special al serii va fi violonistul Remus Azoiței – ambasadorul campaniei în acest an.

Accesul la eveniment se face pe bază de invitație. Prețul invitației pentru o persoană este de 60 de lei, și poate fi procurată sunând la 0332 408826 sau trimitând un e-mail pe contact@ancaar-iasi.ro.

Evenimentul este unul caritabil în beneficiul copiilor și tinerilor cu autism, beneficiari ai A.N.C.A.A.R. Iași, parte a Campaniei ARATĂ CĂ ÎȚI PASĂ! prin care este marcată Ziua Internațională pentru Conștientizarea Autismului.

INFO

Biblioteca Centrala Universitara Iasi

Strada Păcurari 4

+40 232 264245

+40 232 261796

bcuis@bcu-iasi.ro

www.bcu-iasi.ro

 

Concert aniversar Jassy Jazz Orchestra, la Cafeneaua FiX

Duminică, 2 aprilie, ora 20:00, te așteptăm la un eveniment deosebit cu Jassy Jazz Orchestra. Jazzy Jazz Orchestra este compusă din 15 muzicieni din Iași, înființată în 2016, sub conducerea cunoscutului trompetist Emil Bîzgă.

Special guest: Henrick Solera – voce.

Artist Support: 40 LEI. REZERVARI: www.teatrufix.ro/rezerva sau 0724 92 12 12

INFO

Cafeneaua FiX

Str. Cuza Voda 10

teatrufix@yahoo.com

 www.teatrufix.ro

www.facebook.com/CafeneaFiX 

| Home | Istoric | Ce e de vazut | Timp liber | Informaţii utile | Harta site |