CENTRUL DE INFORMARE TURISTICA IASI

Piata Unirii nr.12
turism.iasi@gmail.com
Telefon: 0232-261.990
La Iasi s-a dat start ...
Prima opereta romaneasca, “Baba Harca” (text, Matei Millo)

Primul Muzeu de Istorie Naturala din Principatele Romane (Iasi, 1834)

Primul teatru national romanesc, Teatrul National “Vasile Alecsandri”

Sinagoga Mare, prima casa evreiasca de rugaciune din Romania

Prima scoala medicala cu caracter universitar, din Romania, Scoala de chirurgie


[afla mai multe ...]
De ultima ora ...
Expozitia Cucuteni - O incursiune în universul unei mari civilizatii preistorice 26.09 - 17.12.

Bun venit la UAIC - 01.10. - 03.10.2017
Tu ce parere ai ?
Harta orasului Iasi

Homepage Timp liber PROPUNERILE SAPTAMANII

PROPUNERILE SAPTAMANII ::
    EVENIMENTE IASI,  17 iulie -  23 iulie

 

18.07.2017  Architecture and Beer, Iasi,

BeerZone din Iasi va fi ringul bataliilor” IT- iste de marti, 18 iulie, la ora 18.30.  

Va fi o seara in care cele doua tabere, Kotlin si Java vor face schimb de idei, isi vor exprima liber opiniile, iar Beer Zone ii va ajuta sa treaca din lumea lor virtuala in cea foarte pamanteana, cu bere artizanala pentru cunoscatori...

Intrarea este libera, relationarea se va face pe baza de coduri, programul fiind urmatorul:

-  Room for SQL

-  Room vs Realm
- LiveData and reactive architecture
- LiveData vs RxJava
- Lifecycle - decoupling Activities
- Kotlin
- Kotlin vs Java + RetroLambda
- Beer vs water
Cadrul evenimentului este unul non formal, iar targetul acestuia-  umorul si relaxarea. Limbi straine acceptate.

Detalii despre eveniment pot fi gasite accesand pagina de facebook https://www.facebook.com/androidiasi/.

ORGANIZATOR: Android Iasi, Beer Zone

 

19.07.2017  Serate muzicale live la Fika, Iasi

Cafeneaua Fika din Iasi organizeaza altfel de serate, la fel de savuroase ca si cafeaua pe care o prepara. Seratele muzicale live vor fi cu siguranta experiente placute, momentele de relax care incheie o zi in compania prietenilor buni. Cortina se va ridica la ora 19, povestea cafelei se împletește armonios cu o selecție de cupaje speciale, bere artizanală și cidru revigorant. Intrarea este libera.

Portia TA de relaxare te asteapta la Fika, în Piața Unirii, lângă Librăria Junimea!

Detalii pot fi gasite pe pagina de facebook https://www.facebook.com/NuDoarOPauzadeCafea/?hc_ref=SEARCH.

 

ORGANIZATOR: FIKA 


20.07.2017  Comemorarea Regelui Ferdinand I, Iasi 

Pe data de 20 iulie 2017, pentru a comemora 90 de ani de la trecerea în eternitate a Majestății Sale Regele Ferdinand I, Primăria Municipiului Iași, prin Compartimentul Centenar și Ateneul din Iași organizează, cu această ocazie, seria de manifestări intitulată „Comemorarea Regelui Ferdinand I Întregitorul”, care va include o serie de evenimente care se vor desfasura incepand cu ora 10.  La toate evenimentele, intrarea publicului este liberă.

La Ateneul din Iasi va avea loc  lansarea volumului scris de profesorul Ion Bulei, Bunul nostru rege: Ferdinand” (Editura Meteor Publishing, 2017), precum si vernisajul expoziției ”Regele Ferdinand, regele capitalei rezistenței până la capăt”, la ora 18.
Invitați: prof. univ. dr. Mihai Dorin, prof. univ. dr. Daniel Șandru, dr. Alexandru Muraru. Prezintă: Mihaela Chiripuci - Membru al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, Andrei Cucu- Centrul de Memorie Vizuală al Municipiului Iași, Andrei Apreotesei - Managerul Ateneului din Iași.

Pentru mai multe informatii poate fi accesata pagina de facebook https://www.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiIasi/?ref=br_rs/ https://www.facebook.com/AteneulDinIasi/

ORGANIZATOR: Primăria Municipiului Iași, Ateneul din Iași

 

 

20 - 23.07.2017   Festivalul Traditional, Iasi

 

La finele lunii iulie, municipiul Iaşi va găzdui Festivalul Tradiţional. Timp de patru zile, începând cu data de 20 iulie, ieşenii sunt invitaţi să se distreze româneşte şi să mănânce bucate tradiţionale specific româneşti în Parcul Expoziţiei din Copou.

În prima zi a festivalului, pe 20 iulie, începând cu ora 18 şi până la ora 21, ieșenii îi vor putea asculta pe Sergiu Grăunte, Ion Bânzari (Chişinău), Silvia Zagoreanu (Chişinău) şi Constantin Bahrin, iar vineri, 21 iulie, între aceleaşi ore, vor cânta Diana Sârbu, Cristinel Iordăchioaia şi Constantin Bahrin.

Sâmbătă, 22 iulie, de la ora 18 vor susţine concerte Ştefan Deaconiţa, Maria Costioaia, Beatrice Duca şi Constantin Bahrin, iar duminică, 23 iulie, vor urca pe scenă Constantin Bahrin, Cristinel Iordăchioaia, Maria Costioaia, Sergiu Grăunte, Ansamblul de dansuri “Floare de Bujor” şi Claudia Martinică.

Alte informatii pot fi gasite pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/ateliruldemici/

 

ORGANIZATOR: Apsides Iasi

 

21.07.2017   Expozitia Omul mulțime”, Iasi

Galeria de arta Borderline Art Space din Iasi propune publicului o expoziție inedită intitulată „Omul mulțime”, ce pune în legatura două spații în care vor fi expuse simultan instalațiile cinetice produse de Lolo & Sosaku, un duo artistic care activează în Barcelona. Evenimentul de deschidere va avea loc vineri, 21 iulie, de la ora 18, la Palatul Culturii (Sala voievozilor) și va continua de la ora 19, la galeria Borderline Art Space (str. Belvedere nr. 18).

Expozitia va fi deschisa in perioada 21 iulie- 20 august, intrarea este libera.

Borderline Art Space promovează arta contemporană produsă în diverse situații sociale, politice și existențiale de graniță și dezvoltă discurs critic legat de problematici și poetici actuale. Borderline Art Space este interesat să expună atât artiști emergenți, cât și artiști cu o practică deja recunoscută și, în timp ce contribuie la dezvoltarea structurii instituționale artistice, își asumă, de asemenea, angajamentul pentru un rol educațional.
Expoziția este realizată în cadrul programului curatorial ”Borderline Art Space – arheologii contextuale ale vieții sociale”. Detalii pe pagina de facebook https://www.facebook.com/BorderlineArtSpace/

ORGANIZATOR: Asociația Culturală AltIași


21.07.2017  Premieră spectacol de teatru „13”, Iasi

Premiera celei de-a doua ediții a Stagiunii Estivale este spectacolul de teatru „13”, ce va avea loc vineri, 21 iulie, la ora 19, în Grădina de Vară a Ateneului Iași.
Spectacolul este regizat de Ovidiu Ivan și are distribuția compusă din actorii Doru Aftanasiu, actor al Teatrului Național “Vasile Alecsandri” Iași și profesor al catedrei de actorie la Universitatea de Arte “George Enescu” Iași, Daniel Onoae și Codrin Dănilă, ambii actori ai Ateneului Iași. „ 13 este un spectacol ce se poate înscrie în registrul spectacolelor pentru spații neconvenționale datorită construcției conceptuale și a tipului de interactivitate actor-spectator.

Detalii pot fi gasite pe pagina de facebook https://www.facebook.com/AteneulDinIasi/?ref=br_rs sau pe site- ul  www.ateneuiasi.ro.

 

22.07.2017  Spectacolul „Cum se face”, la Ateneul din Iasi

Sâmbătă, 22 iulie 2017, ora 19, vă invităm la o copioasă porție de râs, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași. Spectacolul – scris și regizat de Octavian Strunilă - este o super-comedie de bun gust despre viața oamenilor de teatru. Acest spectacol aduce întotdeauna bucurie în sufletele spectatorilor și reușește să pună mari semne de întrebare vis-a-vis de cariera pe care ne-o alegem în viață.
În distribuție, pe lângă Octavian Strunilă, îi regăsim pe Anca Dumitra, Dana Dembinski, Alexandru Conovaru și Paul Ipate.

Informatii suplimentare pot fi gasite pe pagina de facebook https://www.facebook.com/AteneulDinIasi/?ref=br_rs sau pe site- ul  www.ateneuiasi.ro.

 

21.07.2017  Rave on the Rooftop w/ ANNA at Palas Iasi

Va asteptam pe 21 Iulie incepand cu orele 22, cu chef de dans si voie buna, sa ne facem noi amintiri impreuna la Rave on the Rooftop! Pentru a 3 a intalnire am ales un spatiu perfect pentru o petrecere pe timpul verii, Rooftop-ul Palas Mall, iar line-up-ul este unul special. 
ANNA este unul dintre cei mai indragiti artisti din cadrul evenimentelor Main Sounds si vine pentru prima data in Iasi. Suntem convinsi ca o veti indragi pe loc si ca va va tine pe ringul de dans fara pauza.
Pe baietii de la Mirror States i-ati ascultat la fiecare intalnire cu noi si am vazut ca ii indragiti deja, asa ca fiti gata! Au pregatit ceva special!
Pe Cosmin Horatiu il avem in line-up-urile evenimentelor noastre de aproape 2 ani si inca de la prima intalnire ne-a facut sa il insotim in pasi de dans in “calatoriile” sale techno.
Back on Wax sunt 3 tineri talentati din Iasi pe care suntem convinsi ca deja ii cunoasteti si cu care ne bucuram sa ne reintalnim de fiecare data.
Detalii pe pagina de facebook https://www.facebook.com/events/1469545323092450/.

ORGANIZATOR: Techno Wall


22.07.2017  Himawari Cosplay 2017, Iasi

Himawari Cosplay ajunge la cea de-a treia ediție! Pregătește-te pentru cel mai așteptat moment al verii.
Pe 22 iulie te așteptăm la Iași, în grădina Casei Pogor din cadrul Muzeului Național al Literaturii Române pentru o zi plină de distracție alături de pasionați și curioși ai culturii japoneze. Printre activitatile cu care te asteptam, se numara workshop- uri de Manga, Creație, Origami,  Comics workshop de Shodo, activitati artistice,  hair wraps, tatuaje temporare, suvițe colorate.

Asociaţia româno-japoneză HIMAWARI – Iaşi este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit, înfiinţată în 2007, cu scopul de a crea un cadru organizat care să promoveze cultura niponă şi studierea limbii japoneze prin organizarea de activităţi, spectacole şi evenimente.

Informatii suplimentare pot fi gasite pe pagina de facebook  https://www.facebook.com/events/1839765716289801/.

ORGANIZATOR:  Asociatia romano japoneza Himawari


23.07.2017  Food, Not Bombs, Iasi

La Gara de Nord din Iasi va avea loc evenimentul ”Hrana, nu bombe”, eveniment caritabil, care isi propune sa stranga produse alimentare, pentru ca apoi toti care participa sa le gateasca si sa serveasca o masa gratis. Fie ca sunteti cei care primesc sau vreti sa fiti cei care ofera, sunteti asteptati la ora 13, la o masa si un suc de fructe.
 De asemenea, facem o colectă de pături, saci de dormit, si haine, urmând a le impărții oamenilor străzii.

“Hrană, Nu Bombe” este o acțiune anonimă de SOLIDARITATE, NU de Caritate, ce încurajează unitatea, demnitatea, pacea si respectul. Este o mișcare ce se opune violenței de orice fel, fie că e vorba de război, sărăcie, rasism sau de violența împotriva animalelor și a Pamântului.

Cine vrea să ajute sau să se implice e binevenit să ne contacteze pe pagina de FB https://www.facebook.com/fnb.iasi/ .

ORGANIZATOR: Food Not Bombs

 


 

 

 | Home | Istoric | Ce e de vazut | Timp liber | Informaţii utile | Harta site |