CENTRUL DE INFORMARE TURISTICA IASI

Piata Unirii nr.12
turism.iasi@gmail.com
Telefon: 0232-261.990
La Iasi s-a dat start ...
Prima holograma 3D intr-un muzeu memorial din Romania

Primul monument romanesc, Obeliscul cu lei

Prima universitate romaneasca

Prima tiparitura de pe un teritoriu romanesc

Primul roman membru al Academiei Regale de Stiinte din Berlin, Dimitrie Cantemir (1673-1723)


[afla mai multe ...]
De ultima ora ...
Iasi Official App - Iasi City App pentru ieseni si turisti

IASUL PE BICICLETA - VIZITEAZA ORASUL IASI IN MOD ACTIV!
Tu ce parere ai ?
Harta orasului Iasi

Homepage Timp liber PROPUNERILE SAPTAMANII

PROPUNERILE SAPTAMANII ::

Evenimente Iași, 21 - 27 mai 2018

 

 Hangariada 25 - 28 mai 2018

Hangariada este singurul festival outdoor din România care îmbină arta nonconformistă cu pasiunea pentru zbor. Cele 3 zile ale festivalului vor fi pline de activități aviatice, salturi cu parașuta, concerte, spectacole de teatru și activități artistice neconvenționale. Dacă prima parte a fiecăreia dintre cele trei zile va fi dedicata în mod special aeronauticii, seara se vor desfășura spectacole de teatru și concerte, urmând ca sfârșitul fiecărei zile de festival să fie marcat de un after party până după miezul nopții.

  Teatrul Național Iași anunță premiera spectacolului pe 27 mai

"TEATRU DE RĂZBOI" dedicat Centenarului Marii Uniri

Un spectacol care spune povestea unui oraș devenit capitală de război, în perioada refugiului dintre 1916 și 1918.
Vorbește despre destinul trupei ieșene de teatru, trupă la care s-au alăturat artiști refugiați din teatrele din București și Craiova, despre marile evenimente politice care au avut loc în clădirea Teatrului Național, despre tragicul accident feroviar din acea perioadă, despre foamete și tifos.
Ca urmare a dezastrelor militare din 1916, a ocupării a trei sferturi din teritoriul României de către militarii Puterilor Centrale, Iașii s-au pomenit transformați în capitală vremelnică, de facto, a cât mai rămăsese din țară. Curtea Regală, Guvernul, Parlamentul au fost mutate la Iași. Teatrul Național s-a găsit în mijlocul acestor schimbări. În teatru jucau pe rând trupele Naționalelor din Iași, București și Craiova, în teatru s-a mutat Parlamentul și a ținut ședințele, în teatru cânta Enescu…Odată cu venirea a sute de mii de refugiați, a marilor unități românești și rusești, orașul s-a scufundat în nenorociri: foamete, frig, tifos. Miracolul e că în toată această cascadă de nenorociri apare, rodește și se împlinește Marea Unire a românilor din 1918. Speranța trăiește în oameni, se rostește în Parlament și duce la construcția noii Românii. 

Forza Zu, un fenomen cât un oraș!
26 mai - ora 16.00 Palatul Culturii

Festivalul Internaţional al Educaţiei aduce la Iaşi Forza ZU, conceptul sub care va fi organizat cel mai mare concert din România. Pe 26 mai, de la ora 16.00, pe scena din Piaţa Palatului Culturii, nu mai puţin de 30 de artişti vor susţine un spectacol în care vor cânta 8 ore de hituri live.
Numele invitaţilor la super concertul Forza ZU au fost dezvăluite treptat, în emisiunea matinală realizată de Daniel Buzdugan şi Mihai Morar la Radio ZU. Astfel, vor veni la Iaşi cele mai tari trupe şi solişti din România: Carla’s Dreams, Delia, Irina Rimes, La Familia, The Motans, Antonia, Black List, Vanotek, Alina Eremia, Liviu Teodorescu, Raluka, Mira, Ioana Ignat, What’s Up, Smiley, Feli, Andra, Grasu XXL, Guess Who, Lidia Buble, Lora, Noaptea Târziu, Lino, Guz, Fly Project, Connect – R, Adda, Randi, Pindu, Iris, 3 Sud Est, Vescan, Jo.


 

 

| Home | Istoric | Ce e de vazut | Timp liber | Informaţii utile | Harta site |