CENTRUL DE INFORMARE TURISTICA IASI

Piata Unirii nr.12
turism.iasi@gmail.com
Telefon: 0232-261.990
La Iasi s-a dat start ...
Prima femeie profesor universitar din Romania

Prima tiparitura de pe un teritoriu romanesc

Prima universitate romaneasca

George Emil Palade, primul roman laureat al Premiului Nobel

Eduard Gruber (1861-1896)


[afla mai multe ...]
De ultima ora ...Tu ce parere ai ?
Harta orasului Iasi

Homepage Timp liber PROPUNERILE SAPTAMANII

PROPUNERILE SAPTAMANII ::
    EVENIMENTE IASI,  06-12 noiembrie 2017

 

6.11.2017 Anul Józef Piłsudski la Iasi

Muzeul Unirii din Iasi va fi gazda expozitiei organizate de Institutul Polonez din Bucuresti, în colaborare cu Ambasada Republicii Polone în Romania, Complexul Muzeal National -Moldova- Iasi - Muzeul Unirii, cu ocazia aniversarii a 150 de ani de la nasterea lui Józef Piłsudski, renumit comandant si om politic, farade care Polonia nu ar fi revenit pe harta Europei.

Expozitia -Józef Piłsudski – om de stat al Poloniei si al Europei - va putea fi vizitata pana la data de 27 noiembrie, de miercuri pana duminica, între orele 10.00 – 17.00.

Locul de desfasurare a manifestarilor nu a fost ales întamplator, Muzeul Unirii din Iasi fiind un edificiu cu o mare încarcatura simbolica. Palatul a fost sediul faptuitorului Unirii Principatelor Romane de la 1859, domnitorul Alexandru Ioan Cuza, iar în timpul primului Razboi Mondial, cand orasul Iasi a fost capitala de razboi a tarii a servit de resedinta regelui Ferdinand al Romaniei.

Informatii suplimentare pot fi gasite pe site- ul  http://palatulculturii.ro/

sau pe pagina de facebook https://www.facebook.com/events/172308370014722/

ORGANIZATOR: Institutul Polonez din Bucuresti, Ambasada Republicii Polone în Romania, Complexul Muzeal National -Moldova- Iasi - Muzeul Unirii

 

8.11.2017 Premiera Nationala - Alegerea - de M.S. Regele Mihai I,

Ateneul din Iasi va invita la Premiera Nationala a spectacolului  - Alegerea - piesa de teatru într-un act scrisa la Versoix în anul 1960 de Majestatile lor Regele Mihai I şi Regina Ana.
Evenimentul va avea loc miercuri, 8 noiembrie 2017, la ora 19.00, în Sala Mare de Spectacole a Ateneului, în prezenta A.S.R. Principesa Maria a Romaniei.
Piesa Alegerea constituie o tulburatoare meditatie despre om, despre spiritul si pasiunile lui, despre ispitele de tot felul care-l încearcaşi despre locul fiintei umane în univers. Personajele alegorice rostesc replici filosofice, încarcate de semnificatii, astfel încat textul devine o confesiune, redactata cu luciditate, sensibilitate şi fina capacitate de sesizare a slabiciunilor firii omenesti, dar şi a zonei de lumina care exista in fiecare dintre noi.
Regizorul Toma Hogea spune despre ,, ALEGEREA - ca este poemul omului, într-o lupta chinuitoare cu tentatiile celor din jur, cu armonia şi haosul vietii, cu agresivitatea umana, cu sine. Textul, regia, scenografia, muzica, coregrafia, light desing-ul şi, nu în ultimul rand, ACTORII, au privilegiul dar şi responsabilitatea de a insufleti aceasta pagina de istorie,  în premiera nationala la Ateneul din Iaşi, pentru Majestatile Regale si pentru publicul ieşean. 
Informatii suplimentare pot fi gasite pe site- ul www.ateneuiasi.ro sau pe pagina de facebook https://www.facebook.com/events/755706644616977/

ORGANIZATOR: Ateneul din Iasi 
8.11.2017 AL DI MEOLA în concert la Iasi

 

Celebrul chitarist Al Di Meola va sustine un super show pe scena Teatrului National din Iasi, pe 8 noiembrie, la ora 21.00, într-o formula Trio, alaturi de Peo Alfonsi si Peter Kaszas . Concertul va cuprinde melodiile deja consacrate, piese celebre marca Piazzolla & Lennon & McCartney, care, cu siguranta, vor ajunge la sufletul iubitorilor de jazz, jazz-rock sau jazz-fusion american.
Ales de patru ori -cel mai bun chitarist de jazz al tuturor timpurilor-, Al Di Meola este cunoscut în randul iubitorilor muzicii de calitate pentru stilul de fusion-jazz experimental al carui promotor este. Colaborarile de exceptie pe care le-a avut însa, de-a lungul anilor, cu cele mai reprezentative figuri ale muzicii contemporane, printre care se numara Chick Corea, Luciano Pavarotti, Paco de Lucia, Phil Collins, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder sau Jean Luc Ponty i-au adus renumele mondial si titlul de “pioner al muzicii instrumentale interpretate cu sufletul!-
Detalii despre acest eveniment pot fi gasite pe pagina de facebook https://www.facebook.com/events/593583344098885/

ORGANIZATOR: Radu Groza Media Agency

 
9.11.2017 Mircea Baniciu - Recital Extraordinar la Ateneul din Iasi, judetul Iasi

Joi,9 noiembrie 2017,ora 19, Mircea Baniciu aduce la Ateneul din Iasi savoarea  tristetilor provinciale  si îti ofera in dar cea mai frumoasa esarfa muzicala.
Mircea Baniciu continua sa-i încante pe iubitorii folk-rock-ului romanesc prin unicitatea timbrului vocal, dar şi prin frumusetea compozitiilor sale.
Artistul  s-a remarcat în muzica romaneascala începutul anilor ’70, cand a devenit solist vocal al formatiei rock Phoenix. Dupa plecarea colegilor sai din tara in 1977, începe o cariera solo, timp în care scoate pe piata un EP si 4 albume. În 1992 a fondat trupa Pasarea Colibri, alaturi de Florian Pittis, Mircea Vintila si Vlady Cnejevici, cu care a cantat zece ani, rastimp în care au aparut pe piata5 albume si un DVD. În 2002 revine în trupa Phoenix cu ocazia concertului aniversar Phoenix 40 de ani, dar în toamna anului 2007 paraseste din nou Phoenix pentru a-si continua cariera solo. Pasarea Rock, un proiect pornit in 2014 de catre Mircea Baniciu, Josef Kappl si Ovidiu Lipan Tandarica, avea sa continue ceea ce au început împreuna cu formatia care i-a consacrat, Phoenix.

Informatii suplimentare pot fi gasite pe site- ul www.ateneuiasi.ro sau pe pagina de facebook  https://www.facebook.com/events/1855097391470544/

ORGANIZATOR: Ateneul din Iasi

 
9- 10.11.2017  -Moartea unui artist- Sala Studio Teofil Valcu,

La Teatrului National din Iasi va avea loc premiera - Moartea unui artis t-   în preajma aniversarii celor 70 de ani de viata ai maestrului Emil Coseru. Spectacolul va avea loc la ora 18, în Sala Studio a Teatrului National. De sorginte declarat cehoviana, piesa lui Horia Lovinescu, -Moartea unui artist- este o împletire de confruntari si înfruntari. Se întalnesc si se lupta generatii, atitudini, caractere, viziuni artistice, viata si moartea. Lasand efemerul în seama mass-mediei si ocupandu-se, aidoma autorului inspirator, Cehov cel faraegal, numai de ceea ce e important si vesnic, Moartea unui artist ofera sansa si provocarea unor partituri generoase pentru actori, placerea redescoperirii unor adevaruri fundamentale si a unor sentimente si relatii sincere si recognoscibile în viata reala, iar toate acestea confera piesei o permanenta si vie actualitate.  Irina Popescu Boieru
Detalii pe pagina de facebook https://www.facebook.com/events/127469891294486/

ORGANIZATOR: Teatrul National din Iasi

 

12.11.2017  Spectacol de teatru -Romeo si Julieta..making of-

Spectacolul Romeo şi Julieta… making of - va avea loc duminica 12 noiembrie 2017, ora 19, în Sala Mare de Spectacole a Ateneului din Iasi.

Spectacolul  Romeo şi Julieta… making of, dupa comedia -Lada- de Ion Sava, propune o perspectiva contrastanta intre superficialitatea, comoditatea şi ipocrizia unei realitati de o actualitate (arhi)cunoscuta si profunzimea, sensibilitatea şi firescul iubirii prezente în fiecare din noi, dar pe care, din nebagare de seama sau… din graba, le-am (cam) uitat. Un joc al aducerii aminte ca fiecare dintre noi, candva, a trait povestea mirifica a iubirii celor doi, Romeo şi Julieta!- (Alexandru Radu Petrescu, regizor)
În rolurile principale îi regasim pe actorii Ateneului, Erica Moldovan si Vlad Baba, cei care formeaza un cuplu cu multa prizala public, avand experienta emisiunii  Deschis la distractie, pe care o modereaza impreuna de aproape doi ani.
Distributia: Erica Moldovan, Vlad Baba, Andrei Ciobanu, Cezara Fantu,Ana Hegyi, Codrin Danila, Ana Boatca, Matei Pascariu, Daniel Onoae, Dumitru Florescu.
Scenografia: Catalin Tarziu
Informatii suplimentare pot fi gasite pe site- ul
www.ateneuiasi.ro sau pe pagina de facebook  https://www.facebook.com/events/186196351947838/

ORGANIZATOR: Ateneul din Iasi

 
 

 

 | Home | Istoric | Ce e de vazut | Timp liber | Informaţii utile | Harta site |