CENTRUL DE INFORMARE TURISTICA IASI

Piata Unirii nr.12
turism.iasi@gmail.com
Telefon: 0232-261.990
La Iasi s-a dat start ...
Prima tiparitura de pe un teritoriu romanesc

George Emil Palade, primul roman laureat al Premiului Nobel

Primul laborator de electricitate din Romania

Primul monument romanesc, Obeliscul cu lei

Prima femeie profesor universitar din Romania


[afla mai multe ...]
De ultima ora ...
Expoziție de stiintă interactivă pentru copii, pana pe 30.04.2017, la Palat


Tu ce parere ai ?
Harta orasului Iasi

Homepage Timp liber PROPUNERILE SAPTAMANII

PROPUNERILE SAPTAMANII ::

EVENIMENTE IAŞI

18 – 23 aprilie 2017


Marti, 18 aprilie 2017


ADI BOBO vine la Times

ADI BOBO, finalistul iUmor sezonul 2, un povestitor desavarsit, vine in Times, marţi, 18 aprilie 2017, de la ora 20:00.

Pret Bilet: 15 lei. Info & Rezervări: 0751 118 386
INFO

TIMES

Str. Codrescu 6, Iasi (în spatele căminului studențesc Gaudeamus)

www.facebook.com/TIMESOCLOCK


Târgul de primăvară

Pana pe data de 24 aprilie 2017, sunteti asteptati pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, unde participă comercianți de produse de artizanat, handmade si alimentare.

INFO

Primaria Municipiului Iasi

Blvd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 11

+40-232-267582

http://www.primaria-iasi.ro/

https://ro-ro.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiIasi/

 

”Vizitează Iaşul” – concurs lunar adresat elevilor

Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi  a lansat pe pagina de Facebook Centrul de Promovare Turistică Iași (@centrul.turisticaiasi) un nou concurs de promovare a Iașului, intitulat ”Vizitează Iașul”, concurs adresat în special elevilor.

Concursul se desfășoară astfel: În fiecare lună se va propune un obiectiv turistic din Iași.Pe adresa de mail office@iasi-info.ro  se vor trimite materiale despre acel obiectiv turistic, care constau din o scurtă descriere, impresii ale vizitatorului, ce l-a impresionat cel mai mult, ce noutăți a aflat , imagini cu/din obiectivul turistic al lunii respective  și obligatoriu un selfie din interiorul obiectivului turistic propus , ca dovadă a vizitei. In mail vor fi trimise si datele de contact (nume, prenume, vârsta, școala unde învață, numărul de telefon).

Concursul se va finaliza cu un premiu lunar de 100 lei, acordat celui care va trimite cele mai reușite impresii și fotografii și va fi acordat în luna următoare (ex.-premiul lunii martie 2017 va fi acordat în luna aprilie 2017). Câștigătorul concursului va fi anunțat lunar pe pagina de facebook Centrul de Promovare Turistică Iași. Organizatorii isi doresc ca elevii din Iași să se comporte ca și când ar fi turiști în Iași, să-și dorească să cunoască cu adevărat orașul, să-i descopere frumusețile și valorile.

În luna ianuarie 2018 va fi stabilit ”Vizitatorul anului 2017 în Iași” dintre câștigătorii din lunile martie – decembrie 2017 (pentru că prima lună de desfășurare a concursului a fost martie 2017) și ca urmare obiectivul turistic propus de ”Vizitatorul anului 2017 în Iași” va deveni ”Obiectivul Turistic al anului 2017 în IAȘI”.

Obiectivul turistic al lunii aprilie 2017 este VILA SONET( Muzeul Mihai Codreanu).

INFO

Asociația “Centrul de Promovare Turistică” Iași

centrul.promovare.turistica.iasi@gmail.com

0332/408.549

 www.iasi-info.ro

www.facebook.com/centrul.turisticaiasi


Camera Colecționarului – Expoziţia “Valori ale artei românești în colecţii particulare”

Artmark şi Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul de Istorie a Moldovei va invita la expoziţia „Valori ale artei românești în colecții particulare”, care poate fi vizitata pana pe 23 aprilie 2017.

Aproximativ 50 de opere de artă semnate de Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Ștefan Dimitrescu, Camil Ressu, Gheorghe Petraşcu, Octav Băncilă, Dumitru Ghiaţă, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Alexandru Ciucurencu, Aurel Băeşu, Corneliu Baba, din șase colecții particulare, unele neexpuse niciodată publicului până astăzi, se vor regăsi pe simeza Muzeului de Istorie a Moldovei timp de două luni. Lucrările evidenţiază cu precădere geniul artistic românesc, între tradiţionalism şi inovaţie, tematica expoziţiei îmbrăţişând unele dintre cele mai frumoase teme din arta plastică: portretul, peisajul, natura statică etc.

INFO

Palatul Culturii

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/complexul.moldova


Expoziție de ştiinţă interactivă pentru copiii între 6 și 14 ani, la Palatul Culturii

Eventera organizează expoziția de știință interactivă „Laborator”, în Sala de Pedagogie Muzeală din Palatul Culturii Iași, până pe 30 aprilie. Expoziția este adresată copiilor cu vârste între 6 și 14 ani și își propune să le ofere acestora o alternativă educațională nonformală care să îi atragă către știință și care să le stimuleze curiozitatea.

Expoziția este împărțită în trei zone, biologie, chimie și fizică. Pe parcursul tururilor ghidate, în fiecare dintre aceste zone, copiii descoperă legi, fenomene, principii și curiozități care să le stimuleze pofta de cunoaștere și interesul față de știință.

Un  tur ghidat durează aproximativ 50 de minute, acestea se desfășoară din oră în oră în intervalul 10:00-17:00, de marți până duminică, în Sala de Pedagogie Muzeală din cadrul Palatului Culturii Iași.

Prețul unui bilet este 15 lei de persoană. Pentru rezervări puteți suna la 0766 704 668 sau trimite e-mail la rezervări@eventera.ro, iar pentru mai multe informații despre desfășurarea expoziției puteți accesa site-ul www.eventera.ro sau pagina de facebook www.facebook.com/Laborator.ro.

INFO

Palatul Culturii

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/complexul.moldova

 

Expozitie de pictură Gianina Miron – ”Caractere”

Expoziția de pictură „CARACTERE” poate fi vizitată până pe 30 aprilie 2017, la Galeria de Artă Grand Hotel Traian.

Prin această expoziție, artista redă caracterul fizic al unor personalități și caracterul sufletului uman, numitorul comun fiind portretul.

Dacă delicatețea chipului uman este redată printr-o cromatică suavă, compusă din griuri colorate, zbuciumul sufletesc este redat prin tehnica colajului. Culorile devin impunătoare în fața materialelor neconvenționale folosite.
INFO

Galeria de Arta ”Grand Hotel Traian”

Iasi, Piata Unirii nr.1

 www.grandhoteltraian.ro

www.facebook/GaleriadeArtaGrandHotelTraian


„Ocolul lumii în 80 de minute. După Jules Verne”, la Galeriile Fundaţiei Regale – Cupolă

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” vă așteaptă sa vizitati expoziția „Ocolul lumii în 80 de minute. După Jules Verne”, realizată de istoricul de artă Adina Nanu. 

Expoziția poate fi vizitată gratuit până pe 30 aprilie 2017, în Galeriile Fundației Regale – Cupolă.

INFO

Biblioteca Centrala Universitara Iasi

Strada Păcurari 4 

+40 232 264245

+40 232 261796

bcuis@bcu-iasi.ro

www.bcu-iasi.ro

 

Expoziția personală Tudor Zbârnea – „Spațiu atemporal”

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași vă invită să vizitați expoziția personală Tudor Zbârnea – „Spațiu atemporal”, deschisă pana pe 30 aprilie 2017, la Palatul Culturii din Iași.

INFO

Palatul Culturii

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/complexul.moldova

 

Expoziţia „Personalităţi feminine ieşene în Primul Război Mondial”

Muzeul Unirii Iasi anunţă deschiderea expoziţiei „Personalităţi feminine ieşene în Primul Război Mondial”, care poate fi vizitata pana pe data de 4 mai 2017.

INFO

Muzeul Unirii

Str. Al. Lapusneanu nr. 14

Program vizitare: marti – duminica, 09.00-17.00

 www.palatulculturii.ro/muzeuunirii

 www.facebook.com/MuzeulUnirii


Expoziția „Paştele. Repere arhaice” la Hârlău

Cea mai însemnată sărbătoare de peste an este marcată de Muzeul Etnografic al Moldovei prin expoziția „Paștele. Repere arhaice”, organizată la Muzeul Viei și Vinului din Hârlău.

Obiceiuri și gesturi rituale specifice perioadei premergătoare sărbătorii, cu referiri la cultul morților, curățarea spațiului, Duminica Vlăstarelor (Floriile) și Săptămâna Patimilor, sunt prezentate alături de elementele de festiv, ce marchează perioada de după Înviere; alimentul ritual (oul încondeiat, pasca, cozonacul), socializarea în comunitatea restrânsă și lărgită (masa festivă și hora satului), gesturi privind începutul de an pastoral sunt surprinse în partea dedicată acestei sărbători a reînnoirii.

Expoziția rămâne deschisă pentru public până pe 14 mai 2017. Program de vizitare: Marți-Duminică, între orele 10.00 și 17.00.

INFO

MUZEUL VIEI SI VINULUI

Strada Logofat Tăutu nr. 7, Hârlău

www.muzeulvieisivinului.ro


Proiectul MICROWORLD la Muzeul „Poni-Cernătescu”: expoziţie, ateliere interactive, concurs

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iași – Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” lansează proiectul cultural – educaţional MICROWORLD, care se va desfăşura pana pe 21 mai 2017, la Muzeul „Poni-Cernătescu”, situat în Strada „Mihail Kogălniceanu” nr.7B, Iaşi.

Elevii de la şcolile partenere vor participa la realizarea unor ateliere experimentale de microbiologie, a unei expoziţii temporare cu aparatură și instrumente optice şi a unui concurs de cunoştinţe generale având ca tematică instrumente și aparate optice.

INFO

Muzeul ”Poni Cernatescu”

Str. Mihail Kogalniceanu nr. 7 B, Iasi

0232/267.759

Program de vizitare: 10:00 – 17:00; luni: închis

www.ponicernatescu.ro

 

Expoziția internaţională „Instrumente medievale de tortură” la Palatul Culturii din Iaşi

Pana pe 20 ianuarie 2018, Complexul Muzeal Național ”Moldova” Iași organizează, la inițiativa Ambasadei Poloniei la București, în colaborare cu societatea ARANEUS din Polonia, expoziția „Instrumente medievale de tortură”.

Dispuse în trei săli cu o suprafață totală de circa 140 mp, cele aproximativ 50 de instrumente de tortură prezentate ilustrează gustul pentru atroce și fascinația morbidă pentru suferință a omului în Evul Mediu, încurajând publicul să abordeze dintr-o perspectivă critică natura umană și evoluția formelor de manifestare ale acesteia.

Costul biletului este de 16 lei – preț întreg, 8 lei – preț redus, aplicabil pentru pensionari, elevi, studenți, alte categorii care beneficiază de măsuri de protecție socială.

INFO

Palatul Culturii

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/complexul.moldova

 

Expoziția internațională „Mașinile lui Leonardo da Vinci” la Palatul Culturii din Iași

Pana pe 20 ianuarie 2018, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași organizează, în premieră în România,  expoziția „Mașinile lui Leonardo da Vinci”.

Pasionații de mecanică, de aeronautică, de explorări subacvatice, de tehnică militară, dar și de artă plastică, sunt așteptați la Palatul Culturii pentru a descoperi câteva din manifestările spiritului uman în deplina sa genialitate.

Costul biletului va fi de 16 lei – preț întreg, 8 lei – preț redus, aplicabil pentru pensionari, elevi, studenți, alte categorii care beneficiază de măsuri de protecție socială. La vernisaj, intrarea va fi gratuită!

INFO

Palatul Culturii

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/complexul.moldova


Miercuri, 19 aprilie 2017


Rock Culture Contest

Casa de Cultura a Studentilor vă aşteaptă în această seară, de la ora 18:00, la Rock Culture Contest, sa descoperiti adevarata importanţă a muzicii bune.

Evenimentul va fi compus din 2 părti : QUIZ ( înscrierile se fac în cadrul acestui formular docs.google.com si CONCERT.

In cadrul quiz-ului vor canta live Claudiu Bursuc-Carstean şi Sabin Michael Shepherd, iar în cadrul concertului trupele Serpent Stream, Overflow si Blank .

INFO

Asociatia ”Moldavia”

www.facebook.com/asociatiamoldavia

Facebook Event


Joi, 20 aprilie 2017


Cerneală și Celuloid: „Der Untergang”/Ultimele zile ale lui Hitler

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași invită publicul cinefil joi, 20 aprilie 2017, de la ora 17.30, la Filiala „Ion Creangă” (Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola nr. 34), la vizionarea gratuită a filmului „Der Untergang”/Ultimele zile ale lui Hitler, o coproducție germano-italiano-austriacă din 2004, în regia lui Oliver Hirschbiegel.

Filmul prezintă ultimele 12 zile din viața lui Adlof Hitler în buncărul din Berlin. Scenariul are la bază cărțile Inside Hitler’s Bunker (În buncărul lui Hitler) de Joachim Fest, Hitler’s Last Days: An Eye–Witness Account de Gerhardt Boldt, Das Notlazarett Unter Der Reichskanzlei: Ein Arzt Erlebt Hitlers Ende in Berlin de Ernst-Günther Schenck, memoriile lui Traudl Junge: Until the Final Hour, memoriile lui Albert Speer: Inside the Third Reich, și memoriile lui Siegfried Knappe: Soldat: Reflecțiile unui soldat german, 1936-1949.

Durata filmului: 2h36min.

Intrare este libera!

 INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

0332/110044

programe@bjiasi.ro

 www.bjiasi.ro

www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi


“Văduva Veselă”, de Franz Lehár

Opera Naţională Română vă invită la opereta „Văduva veselă” în noua montare a lui Andrei Șerban, care propune publicului o versiune cu totul originală, transpusă și adaptată pentru situația actuală din lume și din România.

· Joi, 20 aprilie, ora 18:30, sala mare – Teatrul National ”V. Alecsandri”

Biletele se pot achiziționa atât de la Agenția Operei (tel. 0332.888.448 – foaier / program: luni – vineri intre 10.00-17.00, sâmbătă 10.00–13.00  ), cât și online pe site-ul O.N.R.I. (www.operaiasi.ro/evenimente).

Nota: Pentru a putea achizitiona bilete online, urmați pașii:

 • accesati “EVENIMENTE” din partea superioara a paginii www.operaiasi.ro
 • creati un cont valid
 • achizitionati biletul

Este strict interzis accesul in sala copiilor sub 7 ani.

INFO

Opera Naţională Română Iaşi

Str. Agatha Bârsescu nr. 18

+40-(0)232 211 144

www.operaiasi.ro

www.facebook.com/Opera-Nationala-Romana-Iasi

www.youtube.com/OperaIasi

 

”Două piese cu o femeie”, la Teatru FiX

Joi, 20 aprilie, la ora 19:00 sunteţi asteptaţi la ”Două piese cu o femeie”- un onewoman show cu Andreea Darie. Adaptare după „La noroc” și „Melodia preferată”, de Franz Xaver Kroetz.

Voci: Irina Scutariu, Doru Aftanasiu, Victor Zaharia, Petrescu Alexandru-Radu; Regie artistică şi versiune scenică: Ion Mircioaga.

REZERVARE

Artist support: 15 lei. REZERVARI: www.teatrufix.ro/rezerva sau 0724 92 12 12

INFO

Teatru FIX

Str. Cuza Voda 10

www.facebook.com/TeatruFix

www.teatrufix.ro

 

Proiectie de film: ”Nea Marin miliardar”, la Ateneul din Iasi

Cel mai vizionat film românesc din toate timpurile, comedia „Nea Mărin miliardar”, în regia lui Sergiu Nicolaescu, va fi proiectat joi, 20 aprilie, la ora 19.00, în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”.

Durata: 88 minute

Biletele au fost puse în vânzare la prețul de 10 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14

0232 261 846

office@ateneuiasi.ro

www.ateneuiasi.ro

www.facebook.com/AteneulDinIasi


”Invitatie la esafod”, după Vladimir Nabokov

Teatrul National V. Alecsandri vă aşteaptă la spectacolul “Invitatie la esafod”, după Vladimir Nabokov.

 • joi, 20 aprilie 2017, ora 19:30, Uzina cu Teatru

Biletele se pot achiziţiona on-line de pe site-ul www.eventim.ro, secţiunea Locaţii-Iaşi şi direct, din reţeaua magazinelor partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas si Cărturesti. Biletele se pot rezerva şi cumpăra şi de la Agenţia Teatrală situată pe Bd. Ştefan cel Mare nr.8A.

Agentia teatrala: Telefon: 0232-255999. Program: 10.00 – 17.00, de luni pina simbata (duminica inchis).

Atentie! Accesul în sala dupa inceperea spectacolului este interzis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situatiile neplacute, spectatorii sunt rugati sa fie prezenti la sala de spectacole cu cel tirziu 10 minute inainte de ora inceperii.

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” IASI  

Str.Agatha Bârsescu, nr. 18

0232 267824

tniasi@yahoo.com

www.teatrulnationaliasi.ro

www.facebook.com/TNIASI


Within the Nova si Seven Hills, la Underground Pub

Underground Pub vă invită la concertul formaţiei timişorene Within the Nova, care concertează în premieră la Iaşi, alături de Seven Hills, în cadrul turneului Infinite Cycles 2017.

· Joi 20 Aprilie, ora 21:00

INFO

Underground Pub

Galeriile comerciale Ştefan cel Mare – demisol (jos la spirală)

+4 073 500 4001

contact@undergroundpub.ro

www.facebook.com/Undergroundthepub

 

Expozitie aniversară Pusa Pislaru Ionescu si Eugen Mircea

Galeriile de Arta ale Municipiului Iasi – Pasaj Hala Centrala va invita la vernisajul Expozitiei aniversare a artistilor plastici Pusa Pislaru Ionescu si Eugen Mircea, care va avea loc joi, 20 aprilie 2017, la ora 18:00.

Perioada expozitiei: 20 aprilie – 18 mai 2017

INFO

Galeriile de Arta ale Municipiului Iasi

www.facebook.com/galeriadeartapasaj


Vineri, 21 aprilie 2017


Filme de Cannes şi Oscar, proiecții speciale la Iaşi

Două dintre cele mai apreciate filme lansate în ultimul an, În lumina lunii/ Moonlight, câștigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film, și (M)ucenicul/ The Student, premiat la Cannes 2016, vor avea proiecții speciale la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Iași pe 21, 22 și 23 aprilie, de la 17.30 și 20.00.

În lumina lunii/ Moonlight, care va rula în fiecare dintre cele trei zile de la ora 17.30, a câștigat anul acesta premiul Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun actor într-un rol secundar.

De la ora 20.00, în cele trei zile, ieșenii pot vedea (M)ucenicul/ The Student, un film provocator despre fundamentalismul religios și unul dintre puținele plasate în lumea ortodoxiei, în regia lui Kirill Serebrennikov.

Biletele costă 15 lei și pot fi cumpărate de la casieria Casei de Cultură „Mihai Ursachi”.

INFO

Casa de Cultură a Municipiului Iasi  ”Mihai Ursachi”

Parcul Copou, Iasi

0232 267 547

www.culturacopou.ro

www.facebook.com/pages/Casa-de-Cultura-a-Municipiului-Iasi-Mihai-Ursachi


”Freelancer story”, în regia lui Ion Sapdaru

Teatrul National ”Vasile Alecsandri” vă invită la spectacolul de teatru ”Freelancer story”, în regia lui Ion Sapdaru.

 • Vineri, 21 aprilie 2017, ora 18:00, sala Studio ”Teofil Valcu”

Pret bilet: 22 lei. Biletele se pot achiziţiona on-line de pe site-ul www.eventim.ro , secţiunea Locaţii-Iaşi şi direct, din reţeaua magazinelor partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas si Cărturesti. Biletele se pot rezerva şi cumpăra şi de la Agenţia Teatrală situată pe Bd. Ştefan cel Mare nr.8A.

AGENTIA TEATRALA: Telefon: 0232-255999; Program: 10.00 – 17.00, de luni pina simbata (duminică închis)

Atentie! Accesul in sala dupa inceperea spectacolului este interzis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situatiile neplacute, spectatorii sunt rugati sa fie prezenti la sala de spectacole cu cel tirziu 10 minute inainte de ora inceperii.

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI”

Str. Agatha Bârsescu, nr. 18

0232 267824

tniasi@yahoo.com

 www.teatrulnationaliasi.ro

www.facebook.com/TNIASI

 

Spectacolul “Peter Pan” – la Ateneul din Iasi

Ateneul din Iași vă invită să vă amintiți de copilărie, vineri, 21 aprilie 2017, ora 19.00, la o noua reprezentatie a spectacolului de teatru pentru copii „Peter Pan”, regia Iulian Ioan Sandu.

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri: 15 lei/ 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 – 16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Durata spectacolului: 70 minute. Vârsta recomandată: 4+.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14

0232 261 846

office@ateneuiasi.ro

www.ateneuiasi.ro

www.facebook.com/AteneulDinIasi


Imperialul lui Beethoven – concert simfonic / Filarmonica de Stat ”Moldova” Iasi

Filarmonica de Stat Moldova Iaşi vă invită la concertul simfonic “Imperialul lui Beethoven” ce va avea loc vineri, 21 aprilie 2017, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi.

Dirijor: Yang Jiao (China). Solistă: Adela Liculescu, pian, Austria

Program:

 • L. van Beethoven – Uvertura Fidelio;
 • L. van Beethoven – Concertul nr. 5 pentru pian și orchestră, op. 73, în mi bemol major, Imperialul;
 • Bingyuan Cui – Lanhuahua;
 • Bingyuan Cui – In a faraway fairyland;
 • A. Borodin – Simfonia nr. 2.

Biletele sunt puse în vânzare la Casa de bilete a Filarmonicii, str. Cuza Vodă, nr. 29, tel. 0332-882.025. Programul casei de bilete: Luni–Joi: 10:00-18:00, la sediu. Vineri sau în altă zi de concert: 11:00-17:00, la sediu; 17:00-19:00, la sala de concerte. Sunt valabile abonamentele cu nr. 25.

Puteți rezerva bilete la concertele și recitalurile organizate de Filarmonica Moldova Iași telefonic, la numărul 0332-882.025, de luni până joi, între orele 10:00-18:00. Dacă biletele rezervate nu se achită cel târziu cu 24 de ore înaintea spectacolelor, rezervările se anulează.

INFO

Filarmonica de Stat „Moldova”

Str. Cuza Vodă 29

 (004) 0232-212509; 0232-314601

secretary@filarmonicais.ro

filarmonicais.ro

www.facebook.com/FilarmonicaMoldovaIasi


”Nouă ani lumină” îşi lansează albumul în Underground Pub

Trupa Nouă Ani Lumină aduce elemente din muzica electronică printr-un setup organic alternativ, continuandu-si turneul de lansare a albumului la Iași, în Underground Pub, în această seară, de la ora 21:00.

Pret bilet: 15 Lei

INFO

Underground Pub

Galeriile comerciale Ştefan cel Mare – demisol (jos la spirală)

+4 073 500 4001

contact@undergroundpub.ro

www.facebook.com/Undergroundthepub


Sâmbătă, 22 aprilie 2017


”Festivalul bucuriei” – festival de cânt şi dans popular

Ateneul din Iași organizează, sâmbătă, 22 aprilie 2017, festivalul de cânt și dans popular intitulat generic Festivalul Bucuriei.

110 tineri, membri ai ansamblurilor folclorice din cadrul parohiilor din Arhiepiscopia Iașilor (județele Iași, Neamț și Botoșani), filialelor ATOR sau ASCOR vor evolua pe scena Sălii Mari a Ateneului ieșean, de la ora 15:00.

Intrarea la festival este gratuită, accesul în sală făcându-se până la ora 14:45, pe baza confirmării. Locurile se confirmă până la data de 20 aprilie 2017 la numărul de telefon 0756277365.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14

0232 261 846

office@ateneuiasi.ro

www.ateneuiasi.ro

www.facebook.com/AteneulDinIasi


Funny Art prezintă Motanul încălţat la Ateneul din Iaşi

Vino la spectacolul: „Motanul Încălțat” susținut de echipa actorilor Funny Art, sâmbătă, 22 aprilie 2017, ora 11:00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, a Ateneului din Iași.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 8 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14

0232 261 846

office@ateneuiasi.ro

www.ateneuiasi.ro

www.facebook.com/AteneulDinIasi


Filme de Cannes şi Oscar, proiecții speciale la Iaşi

Două dintre cele mai apreciate filme lansate în ultimul an, În lumina lunii/ Moonlight, câștigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film, și (M)ucenicul/ The Student, premiat la Cannes 2016, vor avea proiecții speciale la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Iași pe 22 și 23 aprilie, de la 17.30 și 20.00.

În lumina lunii/ Moonlight, care va rula în fiecare dintre cele doua zile de la ora 17.30, a câștigat anul acesta premiul Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun actor într-un rol secundar.

De la ora 20.00, în cele două zile, ieșenii pot vedea (M)ucenicul/ The Student, un film provocator despre fundamentalismul religios și unul dintre puținele plasate în lumea ortodoxiei, în regia lui Kirill Serebrennikov.

Biletele costă 15 lei și pot fi cumpărate de la casieria Casei de Cultură „Mihai Ursachi”.

INFO

Casa de Cultură a Municipiului Iasi  ”Mihai Ursachi”

Parcul Copou, Iasi

0232 267 547

www.culturacopou.ro

www.facebook.com/pages/Casa-de-Cultura-a-Municipiului-Iasi-Mihai-Ursachi


„Arborele nopţii”, piesă de teatru după ”Povestiri”, de Truman Capote

Teatrul Naţional Iaşi vă invită la spectacolul de teatru „Arborele nopţii”, după Povestiri de Truman Capote, la Uzina cu Teatru.

 • sâmbătă, 22 aprilie 2017, ora 19.30, sala ”Uzina cu teatru”

Pret bilet: 22 lei. Biletele se pot achiziţiona on-line de pe site-ul www.eventim.ro, secţiunea Locaţii-Iaşi şi direct, din reţeaua magazinelor partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas si Cărturesti. Biletele se pot rezerva şi cumpăra şi de la Agenţia Teatrală situată pe Bd. Ştefan cel Mare nr. 8A.

Agentia teatrala: Telefon: 0232-255999. Program: 10.00 – 17.00, de luni pina simbata (duminica inchis)

Atentie! Accesul in sala dupa inceperea spectacolului este interzis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situatiile neplacute, spectatorii sunt rugati sa fie prezenti la sala de spectacole cu cel tirziu 10 minute inainte de ora inceperii.

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” IASI
Str. Agatha Bârsescu, nr. 18

0232 267824

tniasi@yahoo.com

 www.teatrulnationaliasi.ro

 www.facebook.com/TNIASI


Spectacolul de teatru ”Certificatul”, la Ateneul din Iași

O noua reprezentaţie  a spectacolului de teatru „Certificatul”, va avea loc sâmbătă, 22 aprilie  2017 , ora 19.00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași.

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri: 15 lei/ 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Recomandat: 16+

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14

0232 261 846

office@ateneuiasi.ro

www.ateneuiasi.ro

www.facebook.com/AteneulDinIasi

 

OUTSTORM live, la RocknRolla

RocknRolla vă invită la un concert al trupei OUTSTORM, sâmbătă, 22 aprilie 2017, de la ora 21:00

OUTSTORM este o formaţie de rock alternativ / stoner rock din Iaşi. Componenţa este: Lucian Sebastian Radu (voce/chitară), Răzvan Nica (chitară), Daniel Costescu (bass / keyboard) şi Octav Amarandei (tobe/voce).

REZERVARE

Support: 15 Lei. Rezervări la: 0756 213 284

INFO

RocknRolla

Str. Grigore Ghica Vodă 14

www.facebook.com/rocknrolla.iasi


”Roşu din putredă floare” – expoziţie de pictură

În perioada 22 aprilie – 1 iunie 2017 sunteţi aşteptaţi în Cafeneaua Fix, ce va fi dichisită cu o nouă expoziție ”Roșu din putreda floare”, semnată ”Roșu”.

Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 17 FiX.
INFO

Cafeneaua FiX

Str. Cuza Vodă 10

teatrufix@yahoo.com

 www.teatrufix.ro

www.facebook.com/CafeneaFiX


Duminică, 23 aprilie 2017


Povestea celor trei purceluşi

Teatrul pentru Copii şi Tineret Luceafărul vă invită  la spectacolul “Povestea celor trei purcelusi”, după Constantin Brehnescu.

 • Duminică, 23 aprilie 2017, ora 10:00, sala mică

Pret bilet: 10 lei. Biletele se pot achiziționa de la casieria teatrului (marți, miercuri, joi, vineri, între orele 10-14; duminică, orele 9,30-13) sau online (www.bilet.ro).

Cum puteţi face o rezervare: Puteţi cumpăra un bilet la teatru înainte de spectacol de la casa de bilete, la sediu. Pentru grupuri se pot face rezervări prin telefon la departamentul special (interior 15). Copiii din orfelinate beneficiază de gratuitate, dar trebuie să facă o rezervare în avans.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

 0232-212662

 teatrul_luceafarul@yahoo.com

 www.luceafarul-theatre.ro‎

 www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

 

Marionnette Show prezintă ”Ca sarea-n bucate”

Trupa Marionnette Show vă invită la spectacolul „Sarea în bucate”, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași. Prințesele Tica, Ica și Ilinca vor fi întrebate de tatăl lor dacă îl mai iubesc sau nu, iar răspunsul celor trei fete îl puteți afla duminică, 23 aprilie 2017, la ora 11:00 la Ateneul din Iași.

 

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 8 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14

0232 261 846

office@ateneuiasi.ro

www.ateneuiasi.ro

www.facebook.com/AteneulDinIasi


Spectacolul „Sindbad Marinarul”, la Teatrul Luceafărul Iași

Teatrul pentru copii şi tineret ”Luceafarul” Iaşi vă invită la spectacolul  „Sindbad Marinarul”, scenariu de Cristian Pepino, după 1001 de nopti.

 • Duminică, 23 aprilie 2017, ora 11:30 – sala mare

Pret bilet: 10 lei. Biletele se pot achiziționa de la casieria teatrului (marți, miercuri, joi, vineri, între orele 10-14; duminică, orele 9,30-13) sau online (www.bilet.ro).

Cum puteţi face o rezervare: Puteţi cumpăra un bilet la teatru înainte de spectacol de la casa de bilete, la sediu. Pentru grupuri se pot face rezervări prin telefon la departamentul special (interior 15). Copiii din orfelinate beneficiază de gratuitate, dar trebuie să facă o rezervare în avans.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

str. Grigore Ureche nr. 5

0232-212662

teatrul_luceafarul@yahoo.com

 www.luceafarul-theatre.ro‎

www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi


Filme de Cannes şi Oscar, proiecții speciale la Iaşi

Două dintre cele mai apreciate filme lansate în ultimul an, În lumina lunii/ Moonlight, câștigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film, și (M)ucenicul/ The Student, premiat la Cannes 2016, vor avea proiecții speciale la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Iași astăzi, de la 17.30 și 20.00.

În lumina lunii/ Moonlight, care va rula de la ora 17.30, a câștigat anul acesta premiul Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun actor într-un rol secundar.

De la ora 20.00, ieșenii pot vedea (M)ucenicul/ The Student, un film provocator despre fundamentalismul religios și unul dintre puținele plasate în lumea ortodoxiei, în regia lui Kirill Serebrennikov.

Biletele costă 15 lei și pot fi cumpărate de la casieria Casei de Cultură „Mihai Ursachi”.

INFO

Casa de Cultură a Municipiului Iasi  ”Mihai Ursachi”

Parcul Copou, Iasi

0232 267 547

www.culturacopou.ro

www.facebook.com/pages/Casa-de-Cultura-a-Municipiului-Iasi-Mihai-Ursachi


Spectacolul „Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără moarte”, la Teatrul National Iasi

Teatrul Naţional Iaşi vă invită la spectacolul „Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără moarte”, la Sala Studio Teofil VâlcuUn spectacol de Petru Ciubotaru.

 • Duminică, 23 aprilie 2017, ora 18.00, Sala Studio ”Teofil Valcu”

Preţ bilet: 22 lei (reduceri elevi, studenti, pensionari). Biletele se pot achiziţiona on-line de pe site-ul www.eventim.ro, secţiunea Locaţii-Iaşi şi direct, din reţeaua magazinelor partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas si Cărturesti. Biletele se pot rezerva şi cumpăra şi de la Agenţia Teatrală situată pe Bd. Ştefan cel Mare nr.8A. Agentia teatrala: Telefon: 0232-255999. Program: 10.00 – 17.00, de luni pina simbata (duminica inchis)

Atentie! Accesul in sala dupa inceperea spectacolului este interzis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situatiile neplacute, spectatorii sunt rugati sa fie prezenti la sala de spectacole cu cel tirziu 10 minute inainte de ora inceperii.

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” IASI

Str. Agatha Bârsescu, nr. 18

0232 267824

tniasi@yahoo.com

 www.teatrulnationaliasi.ro

 www.facebook.com/TNIASI

 

”O noapte furtunoasă”, la Ateneul din Iaşi

Ateneul din Iași vă invită la o noua reprezentaţie a spectacolului de teatru “O noapte furtunoasă”, în regia prof. Univ. Dr. Bogdan Ulmu.

 • Duminica, 23 aprilie 2017, ora 19.00 – sala mare

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri: 15 lei/ 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14

0232 261 846

office@ateneuiasi.ro

www.ateneuiasi.ro

www.facebook.com/AteneulDinIasi


Cântec pentru viaţa – concert caritabil la Atenul din Iasi

Sunteţi invitaţi la un concert de susţinere a cazurilor sociale aflate în grija Asociaţiei “Darul Vietii”, coordonator Pr. Dan Damaschin, de la Biserica Maternitătii Cuza Vodă.

· Duminică, 23 aprilie 2017, ora 15:30, Ateneul din Iaşi

În recital: Maria Costioaia, Veaceslav Bînzari, Ion Bînzari, Mazare Simona, Andrei Balan, Carmen Cornaci, Iustina Irimia-Cenușă, Mihai Dolhascanu, Gogan Marian-Viorel, Cristina Dragan Diaconescu, Ansamblul Suflet de Român, coregraf Lili Radeanu, Ansamblul “Bahluietul”, coregraf Veaceslav Binzari

INTRARE

INTRAREA PE BAZA DE DONATIE

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14

0232 261 846

office@ateneuiasi.ro

www.ateneuiasi.ro

www.facebook.com/AteneulDinIasi


Operă-balet „Indiile galante”

Opera Națională Română Iași vă invită la opera-balet „Les Indes galantes” (Indiile galante), de Jean-Philippe Rameau, spectacol montat pentru prima dată în România de regizorul Andrei Șerban.

 • Duminică, 23 aprilie 2017, ora 18.30, Sala Mare

Biletele se pot achiziționa atât de la Agenția Operei (tel. 0332.888.448 – foaier / program: luni – vineri intre 10.00-17.00, sâmbătă 10.00–13.00  ), cât și online pe site-ul O.N.R.I. (www.operaiasi.ro/evenimente).

Nota: Pentru a putea achizitiona bilete online, urmați pașii:

 • accesati “EVENIMENTE” din partea superioara a paginii www.operaiasi.ro
 • creati un cont valid
 • achizitionati biletul

Este strict interzis accesul in sala copiilor sub 7 ani.

INFO

Opera National Romana Iasi

Str. Agatha Barsescu nr. 18

+40-(0)232 211 144

 www.operaiasi.ro

www.facebook.com/Opera-Nationala-Romana-Iasi

www.youtube.com/OperaIasi

 

Stand-up comedy cu Anisia si Serghei, la Gramps Hamak

Duminică, 23 Aprilie 2017, de la ora 20:00 veți avea ocazia să vedeți un super show de comedie la Gramps Hamak, cu Anisia Gafton şi Serghei.

Preț bilet: 20 lei

INFO

Gramps Hamak

Strada Izvoarelor nr. 8, Bârnova

www.hamak.ro

www.gramps.ro

www.facebook.com/GrampsHamak

 

Fără Zahăr, la La Baza

La Baza vă invită la un concert al formaţiei Fără Zahăr, Duminică, 23 aprilie 2017, de la ora 21:00.

REZERVARE

Intrare 25 lei. Rezervări la 0332408146 – dupa 15.00, sau barlabaza@gmail.com sau pe pagina de facebook La Bază.

INFO

La Baza

Str. Ştefan cel Mare 10, Iaşi (în spatele cubului, la demisol)

barlabaza@gmail.com

www.facebook.com/BarLaBaza

| Home | Istoric | Ce e de vazut | Timp liber | Informaţii utile | Harta site |